DESPRE…

Sunt tot ce am mai bun şi lupt să nu stagnez. Mă tem de ipocrizie, de oamenii cu ascensiune rapidă şi minte lentă.

N-aş renunţa la cărţi. Sunt cea mai minunată invenţie. Aş cumpăra timp şi sănătate.

Mă sperie drumul pe care îl mai am de parcurs până la a fi  OMul lui Rudyard Kipling. Asta…DACA voi reuşi vreodată… Sper că sunt pe direcţia bună.

 

Advertisements
Comments
 1. Pare interesant.. In sfarsit un blog decent. O sa fi recomandarea mea catre ONBR (Organizatia Nationala a Bloggerilor din Romania).

 2. De ipocrizie si de oamenii cu ascensiune rapida si minte lenta nu avem de ce sa ne temem. Eventual avem motive sa-i compatimim. Eu ma tem doar de raul care zace in fiecare dintre noi.

  • Da, aşa este :). Imi vine în minte o remarcă foarte frumoasă dintr-o carte a lui Iris Murdoch: “să mă plasez în situaţia în care pot declara cu mâna pe inimă că nu mi-a mai rămas nimic altceva de făcut decât să învăţ să fiu bun.”
   Nu-i lucru uşor să învăţăm asta. Dar nici imposibil. Si poate, cu fiecare lecţie, scăpăm şi de teama răului care stă în noi.
   Mulţumesc mult pentru comentariu!

 3. Maria Draica says:

  Cei cu ascensiune rapidă ard etapele şi, până la urmă, se ard, chiar şi când nu au mintea lentă. Cam asta ne spunea domnul profesor Constantin Opran acum vreo câţiva ani. Îţi aminteşti, probabil. Problema este însă că arderile astea pot atinge în jur lucruri şi oameni, care au însă marea vină de a nu fi luat atitudine şi de a nu fi luptat la timp, de a nu fi fost nici ei mult mai buni.

  • Multumesc de raspuns. Da, asa este. Insa nu ascensiunea rapida este problema, ci combinatia ascensiune rapida – minte lenta :). Cred ca cei care dovedesc ca pot, trebuie plasati rapid, pe locurile fruntase, pentru a putea schimba, de acolo, lucrurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s